ERTAKLARNING TARBIYAVIY AHAMIYATI - Atanazarova , Maftuna (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Mazkur maqolada ertaklarning tarbiyaviy ahamiyati ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotning dolzarbligi shundan iboratki, xalq og‘zaki ijodi namunalaridan biri bo‘lgan ertaklar yosh avlodning ma’naviy-axloqiy dunyoqarashini shakllantirishda muhim o‘rin tutadi. Maqolada ertaklarning bola tafakkuri, tasavvuri va xulq-atvorini rivojlantirishdagi roli o‘rganilib, ular orqali insoniy fazilatlar mehnatsevarlik, halollik, mardlik, adolatparvarlik va mehr-oqibatni singdirish imkoniyatlari asoslab berilgan.