Spanglish tilining paydo bo’lishi va tarixi - Uralov, Umar (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Mazkur maqolada Spanglish tilining kelib chiqishi, shakllanish jarayoni va tarixi ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Spanglish — ispan va ingliz tillarining aralashuvi natijasida yuzaga kelgan til hodisasi bo‘lib, u asosan AQShda, xususan, ispan tilida so‘zlashuvchi jamoalar yashaydigan hududlarda keng tarqalgan. Maqolada tilning ijtimoiy-lingvistik omillari, uning shakllanishida migratsiya jarayonlari, madaniy almashinuv va jamiyat ehtiyojlarining o‘rni ochib beriladi. Shuningdek, Spanglishning jamiyatdagi o‘rni va globalizatsiya jarayonidagi ahamiyati haqida so‘z yuritiladi.