Xabermasning kommunikativ amaliyotlar nazariyasi va uning bugungi jamiyatdagi ahamiyati - Fazilova Mohinur (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada nemis faylasufi Yurgen Xabermas tomonidan ilgari surilgan kommunikativ amaliyotlar nazariyasi, uning falsafiy mohiyati va zamonaviy jamiyatdagi ijtimoiy-siyosiy hamda madaniy ahamiyati tahlil qilinadi. Nazariyaning insonlar o‘rtasidagi muloqot, tushunish va ijtimoiy hamjihatlikni shakllantirishdagi roli yoritiladi.