Tasviriy san’at darslarida kompetensiyaviy yondashuvning amaliy ahamiyati - Xasanova Sitora Shuhrat qizi (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tasviriy san’at fanlarini o‘qitish jarayonida kompetensiyaviy yondashuvning mohiyati, uning o‘quvchi shaxsini har tomonlama rivojlantirishdagi amaliy ahamiyati hamda pedagogik jarayondagi roli yoritilgan. Kompetensiyaviy yondashuv o‘quvchilarda nafaqat badiiy ko‘nikmalar, balki mustaqil fikrlash, estetik idrok, ijodkorlik va muammoli vaziyatlarda to‘g‘ri qaror qabul qilish qobiliyatlarini shakllantirishga xizmat qilishi tahlil qilingan. Shuningdek, san’at ta’limida bu yondashuvni samarali joriy etishning metodik asoslari va o‘qituvchining kasbiy kompetensiyasi masalalari ko‘rib chiqilgan.