KUTUBXONALARDA RAQAMLI AXBOROT RESURSLARI VA ULARNI BOSHQARISH - Tursinbaeva Juldiz Orazbay Qizi (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada kutubxonalarda raqamli axborot resurslarini yaratish, saqlash va boshqarish masalalari tahlil qilinadi. Raqamli resurslar kutubxona faoliyatining samaradorligini oshirish, ma’lumotlarni tezkor va qulay tarzda yetkazish hamda foydalanuvchilar ehtiyojlarini qondirish uchun muhim vosita hisoblanadi. Maqolada raqamli kutubxonalarning strukturalari, axborot resurslarini kataloglash, indekslash, saqlash va ulardan foydalanish jarayonlari, shuningdek, ularni boshqarish tizimlari ham ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, maqolada raqamli kutubxona resurslarini boshqarishdagi zamonaviy metod va texnologiyalar, xavfsizlik, foydalanish qulayligi va ma’lumotlar sifatini ta’minlash masalalari ham muhokama qilinadi.