O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASINING SHHT BILAN XALQARO-HUQUQIY HAMKORLIGI - Toirov Husan Saidkarim o‘g‘li (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasining Shanghai Hamkorlik Tashkiloti (SHHT) bilan xalqaro-huquqiy hamkorligi tahlil qilinadi. Maqola SHHT tashkilotining global va regional siyosiy-iqtisodiy muhitdagi o‘rni, O‘zbekistonning ushbu tashkilotga qo‘shilishi hamda uning xalqaro huquqiy asoslari haqida batafsil ma'lumot beradi. O‘zbekistonning SHHT bilan o‘rnatgan hamkorlik aloqalari, tashkilotning nizomlari va shartnomalari asosida shakllangan huquqiy mexanizmlar, shuningdek, tashkilotga a'zo davlatlar o‘rtasidagi hamkorlikni mustahkamlashdagi O‘zbekistonning strategik maqsadlari yoritiladi. SHHT doirasida O‘zbekistonning tashqi siyosatidagi yutuqlari va ayni paytdagi muammolar tahlil qilinib, bu tashkilotning O‘zbekiston uchun qanday imkoniyatlar yaratishi mumkinligi ko‘rib chiqiladi.