HAMKORLIKDAGI O‘QUV FAOLIYATI ORQALI IJODKORLIK VA TEXNOLOGIK RIVOJLANISHNI TA’MINLASH - Sharipova Gulshoda Bahriddinovna (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktab o‘quvchilarining texnologik qobiliyatlarini rivojlantirishda raqamli vositalarning pedagogik roli tahlil qilinadi. Raqamli platformalar va interaktiv dasturlar yordamida o‘quvchilar nafaqat texnologik ko‘nikmalarini, balki ijodiy fikrlash va muammo yechish malakalarini ham rivojlantiradi. Tadqiqot shuni ko‘rsatadiki, raqamli vositalardan foydalanish o‘quvchilarning o‘qishga bo‘lgan motivatsiyasini oshiradi, mustaqil ishlash va hamkorlik ko‘nikmalarini shakllantiradi, shuningdek, ta’lim jarayonini interfaol va samarali qiladi.