BINO ICHKI INTERYERIDA MILLIY MOTIFLAR VA KREATIV DEKOR ELEMENTLARINI INTEGRATSIYA QILISH - Raxmonova E’zoza Zoir qizi (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada bino ichki interyerini loyihalashda milliy bezak elementlari va zamonaviy dekorativ yondashuvlarni uyg‘unlashtirish usullari tahlil qilinadi. Maqolada rang, shakl, tekstura va yorug‘lik orqali makonning estetik va funksional qiyofasini yaratish metodlari ko‘rib chiqiladi. Shu bilan birga, o‘quvchilarda kreativ fikrlash, estetik idrok va milliy hamda zamonaviy dizayn elementlarini uyg‘unlashtirish ko‘nikmalarini rivojlantirish pedagogik asoslari yoritiladi.