Bino Ichki Interyerini Loyihalashda Milliy Motiflar va Zamonaviy Dekorni Uyg‘unlashtirish - Raxmonova E’zoza Zoir qizi (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada bino ichki interyerini loyihalashda milliy motiflar va zamonaviy dekor elementlarini uyg‘unlashtirish usullari tahlil qilinadi. Maqolada rang, shakl, tekstura, yorug‘lik va dekorativ elementlar orqali makonning estetik va funksional qiyofasini yaratish metodlari ko‘rib chiqiladi. Shu bilan birga, maqola o‘quvchilarda estetik idrok, kreativ fikrlash va milliy hamda zamonaviy san’at elementlarini loyihada birlashtirish ko‘nikmalarini shakllantirishning pedagogik asoslarini yoritadi.