TASVIRIY SAN’AT TA’LIMIDA O‘QUVCHILARNING ESTETIK FIKRLASHI VA IJODIY SALOHIYATINI RIVOJLANTIRISH - Sayfiyeva Ozoda Madamin qizi (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Maqolada tasviriy san’at ta’limida o‘quvchilarning estetik fikrlashini va ijodiy salohiyatini rivojlantirish masalalari ko‘rib chiqiladi. Maqolada zamonaviy pedagogik texnologiyalar, interaktiv dars metodlari va loyiha asosidagi faoliyat orqali o‘quvchilarning vizual tafakkuri, badiiy idroki va san’atga bo‘lgan qiziqishini oshirish yo‘llari tahlil qilinadi. Shu bilan birga, shaxsga yo‘naltirilgan yondashuv va kreativ ta’lim muhiti estetik tarbiya jarayonida muhim ahamiyatga ega ekanligi ko‘rsatib beriladi.