An’anaviy buyumlar va ramziy predmetlarni natyurmort mashg‘ulotlariga integratsiyalash usullari - Rahimova Gulhayo Qahramonovna (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada an’anaviy buyumlar va ramziy predmetlarni natyurmort mashg‘ulotlariga samarali integratsiyalashning metodik asoslari tahlil qilinadi. Tadqiqotda o‘quvchilarning badiiy ko‘nikmalarini, vizual tafakkurini va estetik didini rivojlantirishga qaratilgan usullar ko‘rib chiqilgan. Maqolada milliy meros elementlarini dars mashg‘ulotlariga qo‘shish, ularni chizishda ijodiy erkinlikni rag‘batlantirish va o‘quvchilarning madaniy ongini mustahkamlash bo‘yicha pedagogik tavsiyalar taqdim etiladi.