Polimerlar: ishlab chiqarish, turlari va kundalik hayotdagi roli - Yodgorova Nozima Ulugʻbek qizi (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada polimerlarning kimyoviy tabiati, ularning sintezi, turlari va inson hayotidagi ahamiyati yoritilgan. Polimerlar zamonaviy sanoatning asosiy tayanchlaridan biri bo‘lib, plastmassa, kauchuk, tola, bo‘yoq, dori va hatto oziq-ovqat mahsulotlari ishlab chiqarishda keng qo‘llaniladi. Maqolada polimerlarning kimyoviy tuzilishi, tabiiy va sun’iy turlari, ularning ishlab chiqarish usullari hamda ekologik muammolar bilan bog‘liq masalalar haqida so‘z yuritiladi.