San’at ta’limida talabalar ijodiy qobiliyatini rivojlantirishda raqamli texnologiyalarning ahamiyati - Muzafarova Sanobar Murodullayevna (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada san’at darslarida talabalar ijodiy qobiliyatini rivojlantirishda raqamli texnologiyalarning roli tahlil qilinadi. Maqolada kompyuter grafikasi, virtual studiyalar va interfaol dasturlar orqali talabalarning kompozitsion tafakkur, vizual tafakkur va estetik qaror qabul qilish qobiliyatini rivojlantirish usullari yoritilgan. Shuningdek, pedagogik metodlar va motivatsion muhit talabalarning ijodiy salohiyatini oshirishda qanday samarali ishlashini ko‘rsatadi.