RAQS VA MUSIQANING BIR-BIRIGA TA’SIRI: O‘ZARO BOG‘LIQLIK - Yuldasheva Zuxra Salievna; Muratbekova Turdigu'l Tursinbekovna (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqolada raqs va musiqaning o‘zaro bog‘liqligi, ularning inson hissiyotlariga, madaniyatga hamda san’at rivojiga ta’siri tahlil qilinadi. Raqsning harakati bilan musiqaning ritmi, tempi va ohangi o‘rtasidagi uyg‘unlik orqali estetik ifoda va badiiy mazmun yaratilishi ko‘rsatib beriladi. Shuningdek, tarixiy manbalarda raqs va musiqa sintezi qanday shakllangani, zamonaviy sahna san’atida ularning o‘zaro ta’siri qanday namoyon bo‘layotgani ilmiy asosda tahlil etiladi.