Energiya saqlanish qonuni va uning amaliy ahamiyati - HUSANOVA NARGIZA (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Annotatsiya:Ushbu maqolada fizikaning eng muhim qonunlaridan biri — energiya saqlanish va aylanish qonuni mohiyati, uning tarixiy shakllanish jarayoni hamda zamonaviy ilm-fan va texnologiyalardagi amaliy ahamiyati yoritilgan. Qonunning turli sohalarda — mexanika, termodinamika, elektr energiyasi, kimyo, biologiya va ekologiyada namoyon bo‘lish shakllari tahlil qilinadi. Shuningdek, energiya samaradorligini oshirish, qayta tiklanuvchi energiya manbalari va energiya tejash texnologiyalarining ilmiy asoslari ko‘rsatib o‘tilgan.