Boshqotirmali masalalar yordamida o‘quvchilarning ijodiy faolligini oshirish - Eshmurodov Axmadjon Nurmuradovich (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
ANOTATSIYA: Mazkur maqolada boshqotirmali masalalar orqali o‘quvchilarning ijodiy faolligini rivojlantirishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilingan. Tadqiqotda boshqotirmali topshiriqlarning o‘quvchilarda mustaqil fikrlash, noodatiy yechimlarni topish, tahliliy va mantiqiy tafakkurni rivojlantirishdagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, o‘quv jarayonida interfaol metodlardan foydalanish, masalalarni o‘quvchilarning yosh xususiyatlariga mos tanlash hamda ijodiy muhit yaratish orqali ta’lim samaradorligini oshirish yo‘llari ko‘rib chiqilgan. Maqola yakunida boshqotirmali masalalardan foydalanishning pedagogik afzalliklari va o‘qituvchining bu jarayondagi rahbarlik roli asoslab berilgan.