Tasviriy san’at ta’limida o‘quvchilarning milliy estetik didini shakllantirishda xalq an’analarining o‘rni - Gadoyev Ibrohim Niyozovich (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tasviriy san’at darslarida o‘quvchilarning estetik didini shakllantirishda milliy xalq an’analaridan foydalanishning ilmiy-nazariy asoslari yoritilgan. Milliy badiiy meros, xalq amaliy san’ati va bezak madaniyati elementlarining ta’lim jarayoniga integratsiyasi o‘quvchilarda ijodkorlik, badiiy tafakkur va madaniy identifikatsiyani rivojlantirishdagi ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, zamonaviy pedagogik yondashuvlar orqali milliy qadriyatlarni tasviriy san’at ta’limiga tatbiq etishning samarali usullari ko‘rsatib o‘tilgan.