Bosqichma‑bosqich ta’lim orqali 5–7 sinflarda tasviriy san’at ko‘nikmalarini oshirish - Boboqulov Javohir Hamzayevich (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada 5–7 sinf o‘quvchilarida tasviriy san’at ko‘nikmalarini bosqichma‑bosqich ta’lim yondashuvi orqali rivojlantirish metodikasi tahlil qilinadi. Tadqiqot darslarni nazariy bilimdan amaliy mashg‘ulotlar va ijodiy ifodaga bosqichma‑bosqich uzluksiz o‘tkazish asosida tashkil etishning samaradorligini ko‘rsatadi. Bosqichma‑bosqich ta’lim o‘quvchilarga murakkab badiiy masalalarni kichik qism‑qismda o‘rganish imkonini beradi, rang, shakl, kompozitsiya va chizmachilik ko‘nikmalarini tizimli shakllantiradi. Maqolada innovatsion pedagogik yondashuvlar, interfaol mashg‘ulotlar, amaliy loyihalar va “teskari sinf” modelidan foydalanish orqali o‘quvchilarning ijodiy tafakkurini, estetik idrokini, fantaziyasini va san’atga bo‘lgan qiziqishini rivojlantirish usullari yoritiladi. Shu bilan birga, ketma‑ket ta’lim yondashuvi o‘quvchilarni mustaqil izlanish va ijodiy qarorlar qabul qilishga rag‘batlantiradi, san’at darslarini qiziqarli va samarali qiladi.