O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA INSON HUQUQLARINI TA’MINLASHNING ZAMONAVIY MEXANIZMLARI: MILLIY VA XALQARO TAJRIBA TAHLILI - Aliyev Asilbek Baxromovich (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasida inson huquqlarini ta’minlashning zamonaviy mexanizmlari, ularning milliy va xalqaro tajriba asosidagi takomillashuvi tahlil etiladi. Inson huquqlarini himoya qilishda konstitutsiyaviy tamoyillar, davlat institutlari va fuqarolik jamiyatining o‘zaro aloqasi o‘rganiladi. Shuningdek, xalqaro tashkilotlar bilan hamkorlik, huquqiy islohotlar va monitoring tizimining amaliy samaradorligi yoritilgan.