SUD-HUQUQ TIZIMINI ISLOH QILISH JARAYONIDA ADOLAT TAMOYILINING AMALIY IFODASI - Aliyev Asilbek Baxromovich (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Annotatsiya: Maqola sud-huquq tizimini isloh qilish jarayonida adolat tamoyilining amaliy ifodasini o‘rganadi. Unda adolat prinsiplari va ularning huquqiy normalarda aks etishi, sud amaliyotida qo‘llanilishi, shuningdek, islohotlar jarayonida duch kelinadigan muammolar tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari sud-huquq tizimini takomillashtirishda adolatning markaziy o‘rinni egallashini ko‘rsatadi.