Kompozitsiya va rang uyg‘unligi: maktab o‘quvchilari misolida pedagogik yondashuvlar - Abdurahmonova Dildora Nizomjon qizi (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola maktab o‘quvchilari misolida rang uyg‘unligi va kompozitsiya ko‘nikmalarini shakllantirishning pedagogik yondashuvlarini tahlil qiladi. Maqolada interfaol va amaliy metodlar, loyiha asosidagi mashg‘ulotlar, kollaborativ ishlash, ijodiy va estetik kompetensiyalarni rivojlantirish usullari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot shuni ko‘rsatadiki, to‘g‘ri tanlangan pedagogik strategiyalar maktab o‘quvchilarining rang uyg‘unligini idrok etish, vizual ifoda va kompozitsion qarorlar qabul qilish ko‘nikmalarini samarali rivojlantiradi.