O‘zbekiston iqtisodiyotida inflatsiya tendensiyalari va uni pasaytirish yo‘llari - O‘rinboyeva , Y.P; Ikramov , Azizbek (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Ushbu maqola O‘zbekistondagi iqtisodiyotida so‘nggi yillarda kuzatilgan inflyatsiya darajasi tahlil qilinadi. Tadqiqot ichki va tashqi omillarni aniqlash, inflyatsiya darajasining pasaytirish strategiyalarini ishlab chiqishga qaratilgan. Shuningdek, davlat siyosati va makroiqtisodiy chora-tadbirlar inflyatsiyani barqarorlashtirishdagi roli ko‘rib chiqiladi.