"Sisters" hikoyasi misolida Jeyms Joys uslubining badiiy jozibasi va uning tarjimada aks etishi - Raimboyeva , O'g'iloy; Otaqo'ziyeva , Shahribonu (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada Jeyms Joysning “Sisters” hikoyasida tilning badiiy jozibasi, uslubiy o‘ziga xosliklari, shuningdek ularni boshqa tillardagi tarjimalarda o’z ma’nolarini saqlab qolish masalalari yoritiladi. Asarda muallifning o’ziga xos lingvistik uslubi, murakkab sintaktik tuzilmalari, ramziy ma’nolarga boy ifodalar va ichki monologlar tahlil markaziga olinadi. Tarjima jarayonida badiiy mazmun, ohang va ruh uyg‘unligini saqlash muhimligi ko‘rsatib beriladi. Qiyosiy tahlil orqali asliyat va tarjima o‘rtasidagi o‘zaro moslik, ma’no qatlamlari va uslubiy yechimlar tahlil qilinadi.