AGROSANOAT MAJMUASINI HUDUDIY JIHATDAN MUTANOSIB RIVOJLANTIRISH MEXANIZMI (Namangan viloyati kesimida) - Normatov , Bobur (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Maqolada Namangan viloyati agrosanoat majmuasining hozirgi holati va ko’rsatkichlari tahlili va darajasi qisman ko’rib chiqiladi. Sanoat rivojiga to’sqinlik qilayotgan asosiy muammolar aniqlandi. Agrosanoat majmuasini mutanosib rivojlantirish istiqbollari va ta’sir mexanizmlari ochib berilgan. mualliflar agrosanoat kompleksining mutanosib rivojlanishining mintaqaning iqtisodiy tarkibiy qismiga ijobiy ta’sirini tavsiflaydi va dalillarni keltiradi. Shuningdek, hudud uchun bartaraf etishi zarur bo’lgan kamchiliklarga takliflar berishga harakat qilinadi.