ONA TILI VA ADABIYOT DARSLARIDA STEAM TEXNOLOGIYALARINI QO‘LLASH IMKONIYATLARI - Achilova , Nasiba (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Mazkur maqolada ona tili va adabiyot darslarida STEAM texnologiyalarini qo‘llashning ahamiyati, ularning ta’lim jarayoniga kiritilishi natijasida o‘quvchilarning ijodiy, tanqidiy va tizimli fikrlash qobiliyatlarini rivojlantirish imkoniyatlari yoritiladi. Shuningdek, STEAM yondashuvi asosida ona tili va adabiyot fanlarining integratsion o‘qitilishi ta’lim samaradorligini oshirishi ilmiy jihatdan asoslanadi.