Islomiy davrda yozilgan arab nasrining rivojlanish bosqichlari - Maksumova Inoyathon Vahidulla qizi (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Islomiy davr arab nasrining shakllanishi va rivojlanishi arab adabiyotining tarixiy jarayonida muhim o‘rin tutadi. Ushbu davrda arab nasri diniy, ilmiy, siyosiy va ijtimoiy mavzularni qamrab olgan bo‘lib, u o‘zining estetik va mazmuniy jihatlari bilan ajralib turadi. Islomiy davr arab nasri tafakkur va axloqiy qadriyatlarni ifodalashda vosita bo‘lib xizmat qilgan, shuningdek, nasrning janr va uslubiy jihatdan rivojlanishiga imkon yaratgan. Tadqiqot davomida nasrning bosqichma-bosqich rivojlanishi, janrlari, mavzulari va ijtimoiy-ma’naviy ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, nasr orqali o‘sha davr arab jamiyatining ilmiy, diniy va madaniy tafakkurini tushunish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi.