DIALEKTLAR VA ULARNING ADABIY TILDAGI O‘RNI - Mo‘minova , Muslimaxon (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Maqolada o‘zbek tilidagi dialektlarning shakllanishi, ularning adabiy tildagi o‘rni va ta’siri yoritilgan. Qiyosiy tahlil asosida turli hududiy shevalarning fonetik va leksik farqlari ko‘rsatib oʻtilgan. Natijada, dialektlar o‘zbek adabiy tilining boyligi va milliy madaniyatning ajralmas qismi ekanligi aniqlangan.