KIBERJINOYATLAR TERGOVIDA SHAXSGA DOIR MA’LUMOTLARNI MUHOFAZA QILISHDA XORIJ TAJRIBASI - Ergashova , Ma’mura (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Mazkur maqolada xorijiy mamlakatlar qonunchiligida kiberjinoyatlarni tergov qilish jarayonida shaxsga doir ma’lumotlarni muhofaza qilish masalalari tahlil qilingan. AQSH, Germaniya va Yaponiya misolida tergov organlari faoliyatida ma’lumotlarning maxfiyligini ta’minlash, sud ruxsatisiz ma’lumot yig‘ishni cheklash va inson huquqlarini kafolatlash tamoyillari o‘rganilgan. Shuningdek, xalqaro tajriba asosida O‘zbekiston qonunchiligi uchun dolzarb xulosalar va takliflar ishlab chiqilgan.