YEVROPA ITTIFOQI–O‘ZBEKISTON ALOQALARINING KO‘P TOMONLAMA DIPLOMATIYADAN IKKI TOMONLAMA REAL HAMKORLIKKA O‘TISH JARAYONI - Rabbimov Og'abek Tolib o’g'li (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada Yevropa Ittifoqi (YI) va O‘zbekiston Respublikasi o‘rtasidagi diplomatik aloqalarning shakllanishi va rivojlanish bosqichlari tahlil qilinadi. Ayniqsa, so‘nggi yillarda tomonlar o‘rtasida ko‘p tomonlama diplomatik aloqalardan real ikki tomonlama hamkorlikka o‘tish jarayoni va uning sabablari, omillari, hamda istiqbollari ko‘rib chiqiladi. Maqolada YIning Markaziy Osiyodagi strategik manfaatlari, O‘zbekistonning tashqi siyosiy prioritetlari, iqtisodiy va siyosiy islohotlari asosida shakllangan yangi hamkorlik yo‘nalishlariga alohida e’tibor qaratiladi. Shuningdek, savdo-iqtisodiy, energetika, ta’lim, atrof-muhitni muhofaza qilish va inson huquqlari sohalaridagi hamkorlik amaliy misollar bilan yoritiladi.