APHIDINEA OILASINING NAMANGAN TUMANI MISOLIDA TARQALISHI - Usmonjonova , Ozodaxon (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Jahon miqiyosida aholining ozik-ovqat havfsizligini ta'minlashda agrar sohaning o’rni va ahamiyati kundan-kunga ortib bormoqda. Jumladan, mamlakatimizda ham mavjud resurs va imkoniyatlardan oqilona foidalanib,aholini qishloq xo'jalik mahsulotlari bilan kafolatli ta'minlash, xosildorlik va manfaatdorlikni yanada oshirish, sohaga ilm-fan yutuqlari hamda zamonaviy yondashuvlarni joriy etishtirish masaladir.