Ta’lim va mehnat bozorining integratsiyasi: maktabdagi kasbiy yo‘naltirishning ahamiyati - Valijonova , Dilorom (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Ushbu maqola ta’lim tizimi bilan mehnat bozorining integratsiyasini maktabdagi kasbiy yo‘naltirish orqali ta’minlash zarurati va usullari haqida nazariy va amaliy jihatdan tahlil qiladi. Maktab bosqichida kasbiy yo‘naltirish tizimini shakllantirish orqali o‘quvchilarni bozor ehtiyojlariga mos malakalarga yo‘naltirish, mehnat bozoriga mos bo‘lgan kadrlar tayyorlash va yoshlarning ishsizlik xavfini kamaytirish nazarda tutiladi. Maqolada ta’lim‑mehnat integratsiyasi tamoyillari, kasbiy yo‘naltirish usullari, davlat va maktablar roli, hamda muvaffaqiyatli tajribalar ko‘rib chiqiladi. Oxirida muammolar va amaliy takliflar keltiriladi.