Ona tili va adabiyoti fanidan milliy sertifikat imtihonida maksimal ball olishning usullari - Akramov, Shohrux (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Mazkur maqolada ona tili va adabiyoti fanidan milliy sertifikat imtihonida yuqori natijaga erishish yo‘llari yoritiladi. Unda o‘quvchilarning bilim, ko‘nikma va malakalarini samarali rivojlantirish uchun tayyorgarlik jarayonini to‘g‘ri tashkil etish, imtihon topshiriqlariga xos usullarni qo‘llash hamda psixologik tayyorgarlik muhim o‘rin tutadi. Maqola imtihonga puxta hozirlanish, mustaqil ta’limni yo‘lga qo‘yish va zamonaviy o‘quv texnologiyalaridan foydalanish bo‘yicha tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.