Jahonda masofaviy ta'limning rivojlanishi - Mamarajabov Shohrux Shokir o`g`li (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada jahon miqyosida masofaviy ta’limning shakllanishi va rivojlanish bosqichlari yoritiladi. Zamonaviy raqamli texnologiyalar, MOOC kurslari, virtual platformalar va sun’iy intellekt imkoniyatlari ta’lim jarayoniga qanday ta’sir ko‘rsatayotgani tahlil etiladi. Shuningdek, masofaviy ta’limning afzalliklari, mavjud cheklovlari va uning global ta’lim tizimidagi istiqbollari ilmiy asosda bayon qilinadi.