Ibrohim Mo‘minovning Falsafiy Qarashlari va Ularning O‘zbek Ijtimoiy Fikriga Ta’siri - Yadgarov Begzod (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Mazkur maqolada Ibrohim Mo‘minovning falsafiy qarashlari va ularning o‘zbek ijtimoiy fikriga ta'siri tahlil qilinadi. Ibrohim Mo‘minov nafaqat o‘zbek falsafasining rivojlanishiga, balki jamiyatdagi ijtimoiy-axloqiy qadriyatlarning shakllanishiga katta hissa qo‘shgan ilm-fan arbobi bo‘lib, uning g‘oyalari o‘zbek tafakkurida muhim o‘rin tutadi. Maqolada Mo‘minovning asosiy falsafiy ta'limotlari, ijtimoiy va siyosiy qarashlari va ularning o‘zbek jamiyatiga ta'siri tahlil qilinadi.