Natyurmort janrida rang va yorug‘lik uyg‘unligi orqali badiiy idrokni rivojlantirishning pedagogik asoslari - Tolibova Umida Davlat qizi (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada natyurmort janrida rang va yorug‘lik uyg‘unligini o‘rgatish orqali talabalarda badiiy idrok va estetik tafakkurni rivojlantirish masalalari tahlil qilinadi. Maqolada tasviriy san’at ta’limida ranglar nazariyasi, yorug‘-soya munosabatlarini o‘rgatish metodikasi hamda Shovdirov S.A.ning ilmiy ishlari asosida badiiy kompozitsiyani shakllantirish tamoyillari yoritilgan.