SOYA EKINLARIDA HOSILDORLIKNI OSHIRISHDA BIOOʻGʻITLARNING ROLI - Sobirova Mohinur Zokirjon qizi (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Mazkur maqolada soya (Glycine max L.) ekinida hosildorlikni oshirishda bioo‘g‘itlarning roli va ahamiyati ilmiy-amaliy asosda tahlil etildi. Rizobakteriyalar, azot fiksatsiyalovchi mikroorganizmlar va fosfor erituvchi bakteriyalarning soya ildiz tizimi, oziqlanish holati va pishib yetilish jarayoniga ko‘rsatgan ijobiy ta’siri tadqiq etildi. Tajriba natijalari shuni ko‘rsatdiki, bioo‘g‘itlardan foydalanish natijasida o‘simlikning o‘sish sur’atlari, azot bilan ta’minlanishi va natijada hosildorlik darajasi sezilarli oshgan.