BUYUK IPAK YO’LI VA MARKAZIY OSIYO TARIXIDAGI ROLI - Soyibjonova Gulnoza Shuhratbek qizi (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqola Buyuk Ipak yo‘lining tarixiy rivojlanishi, Markaziy Osiyo mintaqasidagi ahamiyati va uning iqtisodiy, siyosiy va madaniy hayotga ta’siri haqida ma’lumot beradi. Maqolada Buyuk Ipak yo‘lining qadimiy savdo aloqalarini rivojlantirishdagi roli, shahar va davlatlar o‘rtasidagi iqtisodiy va madaniy integratsiyani shakllantirishdagi ahamiyati, shuningdek, Markaziy Osiyo tarixidagi siyosiy o‘zgarishlarga ta’siri tahlil qilinadi.