OLIY PEDAGOGIK TA’LIMDA TASVIRIY SAN’AT FANINI O‘QITISHDA INTERFAOL METODLARNING SAMARADORLIGI - Sa’diyev Soli Tolipovich (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqolada oliy pedagogik ta’lim muassasalarida tasviriy san’at fanini o‘qitishda interfaol metodlarning samaradorligi tahlil qilinadi. Talabalarda ijodiy fikrlash, mustaqil qaror qabul qilish va badiiy tafakkurni rivojlantirishda loyiha asosida ta’lim, guruhiy ishlash, muammoli topshiriqlar va “Flipped classroom” texnologiyasining o‘rni ko‘rib chiqilgan. Maqolada interfaol metodlarning o‘quv jarayoniga ta’siri va ularni samarali qo‘llash usullari yoritiladi.