O‘QUVCHILARNING FIZIK TAFAKKURINI RIVOJLANTIRISHDA MUAMMOLI TA’LIMNING SAMARADORLIGI - Ergasheva Gulchexra Mamarejabovna (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Mazkur maqolada fizika fanini o‘qitishda muammoli ta’limdan foydalanishning nazariy asoslari, o‘quvchilarning fizik tafakkurini rivojlantirishdagi o‘rni hamda dars jarayonida qo‘llanishi mumkin bo‘lgan samarali metodlar tahlil qilingan. Muammoli ta’limning kognitiv faollikni oshirishi, o‘quvchilarni mustaqil fikrlashga yo‘naltirishi va fizik qonuniyatlarni chuqur anglashga yordam berishi ilmiy-nazariy asoslar bilan yoritildi.