“Tasviriy san’at mashg‘ulotlarida shakl va hajm qoidalarini o‘qitishning pedagogik va ilmiy asoslari” - Qudratova Gulizuhro Otabek qizi (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tasviriy san’at mashg‘ulotlarida chiziq va kontur qoidalarini o‘qitishning pedagogik va ilmiy asoslari tahlil qilinadi. Chiziq va kontur elementlarini amaliy mashg‘ulotlarda qo‘llash orqali o‘quvchilarning vizual ifoda va ijodiy qobiliyatini rivojlantirish usullari muhokama qilinadi. Maqolada zamonaviy pedagogik yondashuvlar, interaktiv mashg‘ulotlar va vizual misollar orqali chiziq va kontur qoidalarini o‘rganish samaradorligi ko‘rib chiqiladi.