Mirzo Alisher Navoiy: O’zbek adabiyotining buyuk namoyandasi - Nodira Jo'rayeva Maxsud qizi (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Maqolada Mirzo Alisher Navoiy va uning o‘zbek adabiyotidagi o‘rni tahlil qilinadi. Navoiy o‘zining betakror she’rlari, nasriy asarlari va falsafiy qarashlari orqali nafaqat o‘zbek adabiyotini, balki jahon adabiyotini ham boyitgan. Uning ilmiy va adabiy merosi, jamiyatni ma'naviy rivojlantirishdagi roli, xalqni uyg‘otishdagi ta'siri o‘rganiladi. Maqolada Navoiy asarlarini tahlil qilib, uning milliy g‘oya, insonparvarlik va axloqiy qadriyatlar sohasidagi ta’siri ko‘rsatilgan.