O‘zbek she’riyatining rivoji: Muhammad Yusuf va Shoirlik san’ati - Nodira Jo'rayeva Maxsud qizi (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Annotatsiya:Ushbu maqolada, o‘zbek she’riyatining rivojlanishiga katta hissa qo‘shgan Muhammad Yusufning shoirlik san’ati, uning she’riy ijodidagi yangi yo‘nalishlar va badiiy shakllarni tahlil qilish maqsad qilingan. Maqolada shuningdek, Yusufning asarlaridagi ijtimoiy va estetik masalalar, uning she’riyatga qo‘shgan yangiliklari va o‘ziga xos she’riy uslubi ko‘rib chiqiladi. Muhammad Yusuf o‘z ijodi orqali nafaqat o‘zbek she’riyatining, balki butun Turkiston she’riyatining zamonaviy rivojlanishiga katta ta’sir ko‘rsatgan shoir sifatida tanilgan.