Milliy kashta san’ati asosida maktab o‘quvchilari uchun eksperimental dizayn loyihalari yaratish - Nematova Tursuntosh Alisher qizi (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada milliy kashta san’ati asosida maktab o‘quvchilari uchun eksperimental dizayn loyihalari yaratishning pedagogik, badiiy va estetik jihatlari tahlil qilinadi. Milliy kashta nafaqat dekorativ bezak, balki bolalarda ijodiy tafakkur, estetik did va milliy identitetni shakllantirishning samarali vositasi sifatida qaraladi. Maqolada eksperimental loyihalarni ishlab chiqish jarayoni, kashta naqshlarini tanlash va rang uyg‘unligini hisobga olish, shuningdek, o‘quvchilarda badiiy va milliy qadriyatlarni rivojlantirish usullari yoritilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, milliy kashta san’ati o‘quvchilarning kreativ qobiliyatini oshirish va milliy dizayn tafakkurini shakllantirishda muhim rol o‘ynaydi.