ASHULA VA RAQS: MADANIY MEROSNI SAQLASH VA RIVOJLANTIRISH IMKONIYATLARI - Yuldasheva Zuxra Salievna; Muratbekova Turdigu'l Tursinbekovna (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Anotatsiya: Bu maqolada ashula va raqs san’ati nomoddiy madaniy meros sifatida ko‘rib chiqiladi, uning jamiyat, madaniyat va milliy o‘zlikdagi roli tahlil qilinadi. Ashula va raqslarning saqlanishi va rivojlanishi bo‘yicha dolzarb muammolar va imkoniyatlar muhokama qilinadi. Shuningdek, zamonaviy texnologiyalar, ta’lim, davlat siyosati va xalq tashabbuslari orqali bu merosni yangicha shakllar bilan boyitish yollariga e’tibor qaratiladi. Yakunda maslahatlar va istiqbolli yo‘nalishlar taklif qilinadi.