San’at darslarida talabalar ijodiy qobiliyatini rivojlantirishda zamonaviy interfaol texnologiyalarning roli - Muzafarova Sanobar Murodullayevna (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada san’at ta’limida talabalar ijodiy qobiliyatini rivojlantirishda zamonaviy interfaol texnologiyalar va pedagogik metodlarning samaradorligi tahlil qilinadi. Maqolada guruh ishlari, loyiha mashg‘ulotlari va raqamli vositalar talabalarning kompozitsion fikrlash, estetik qaror qabul qilish va mustaqil tafakkur qobiliyatini oshirishdagi roli yoritilgan. Shuningdek, pedagogning roli va motivatsion muhit talabalarning ijodiy salohiyatini shakllantirishda qanday samarali ishlashini ko‘rsatadi.