“Oliy ta’limda tasviriy san’at asarlarini badiiy idrok va estetik tahlil qilish metodikasi” - Kodirov Obid Esonboy o‘g‘li (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada oliy ta’lim muassasalarida tasviriy san’at asarlarini badiiy idrok va estetik tahlil qilishning ilmiy-metodik asoslari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotda talabalarni san’at asarini tahlil qilish jarayonida ijodiy tafakkur, estetik did, vizual tafakkur va tanqidiy fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirish usullari tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada pedagogik tavsiyalar, interfaol metodlar va multimediya vositalaridan samarali foydalanish yo‘llari taqdim etiladi.