BOSHLANG‘ICH SINF TABIAT FANLARI DARSIDA QUIZIZZ AI PLATFORMASI YORDAMIDA BAHOLASH VA FIKR MULOHAZA METODIKASINI TAKOMILLASHTIRISH - Mamarajabova Yulduz Chorshanbi qizi (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf tabiat fanlari darslarida Quizizz AI platformasining baholash va fikr‑mulohaza metodikasini takomillashtirishdagi roli tahlil qilinadi. Quizizz AI yordamida tezkor, interfaol va farqlashtirilgan baholash o‘tkazishning imkoniyatlari, o‘quvchilarning tushunish darajasi va o‘zini baholash ko‘nikmasini rivojlantirishdagi samaradorligi ko‘rib chiqiladi. Platformaning o‘qituvchiga yukini kamaytirishi, sinfdagi faoliyatni qiziqarli qilish imkoniyati yorqinlanadi. Shu bilan birga, metodik jihatdan platformani to‘g‘ri va maqsadli qo‘llash, baholash natijalarini tahlil qilish va o‘quvchilarga fikr‑mulohaza berishdagi muammolar ham muhokama qilinadi. Tadqiqotlar shuni ko‘rsatadiki, Quizizz AI interaktiv baholash vositasi sifatida o‘quvchilarning faolligini oshirish, tushunishni chuqurlashtirish va o‘qituvchining baholash jarayonini optimallashtirishga xizmat qilishi mumkin.