GEOGRAFIK FIKRLARNING RIVOJLANISH TARIXI: QADIMIY DAVRDAN HOZIRGI KUNGACHA - Jaksimuratov Azamat Bekmurat uli (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqola geografik fikrlarning rivojlanish tarixi, qadimiy davrdan zamonaviy ilmiy tadqiqotlargacha bo‘lgan yo‘nalishlarni o‘rganishga bag‘ishlangan. Maqolada qadimiy geografik bilimlar, yunon va rim olimlari, arab va fors geografiyachilarning ilmiy ishlari, Markaziy Osiyo olimlari, xususan Al-Beruniy va ularning geografiyaga qo‘shgan hissasi tahlil qilinadi. Shuningdek, zamonaviy davrdagi geografik tadqiqotlar va ilmiy metodologiya rivojlanishi ko‘rib chiqiladi.