TASVIRIY SAN’AT TA’LIMIDA O‘QUVCHILARDA BADIIY TAFAKKUR VA ESTETIK DIDNI SHAKLLANTIRISHNING INNOVATSION YONDASHUVLARI - Ismoilov Otabek Shavkat o‘g‘li (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Annotatsiya: Maqolada tasviriy san’at ta’limi jarayonida o‘quvchilarda badiiy tafakkur va estetik didni shakllantirishning innovatsion yondashuvlari tahlil qilingan. Unda san’at ta’limining shaxs rivojlanishidagi o‘rni, kreativ fikrlashni rag‘batlantiruvchi metodlar, zamonaviy axborot texnologiyalaridan foydalanish hamda o‘quvchilarning estetik idrokini rivojlantirish vositalari yoritilgan. Shuningdek, interaktiv darslar, loyiha asosida ta’lim va “flipped classroom” texnologiyasi orqali o‘quvchilarda badiiy tahlil va ijodiy fikrlashni shakllantirishning samarali yo‘llari ko‘rsatib o‘tilgan.