Ilg‘or xorijiy tajribalar asosida boshlang‘ich ta’limda matematika fanini o‘qitishning zamonaviy yo‘llari - Gulimboyeva Nilufar Shomurot qizi (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Annotatsiya.Ushbu maqolada boshlang‘ich ta’limda matematika fanini o‘qitishning zamonaviy yo‘llari ilg‘or xorijiy tajribalar asosida tahlil qilinadi. Xususan, Finlandiya, Singapur va Yaponiya kabi rivojlangan mamlakatlar tajribasiga tayangan holda, o‘quvchilarning mustaqil fikrlashi, muammoli vaziyatlarda ishlashi va vizual vositalardan foydalanish usullari yoritilgan. Shuningdek, xalqaro baholash tizimlari — TIMSS va PISA mezonlari asosida ta’lim sifatini oshirish yo‘llari ko‘rib chiqiladi. Maqolada xorijiy tajribalarni milliy ta’lim tizimiga moslashtirishning dolzarb jihatlari va istiqbollari asoslangan holda tahlil etiladi.